Сільський голова Бобриці Олександр Король відповість в суді за собак на вулицях та кулуарщину

На фото Вадим Гладчук

На фото Вадим Гладчук

 

Редактор часопису sprotiv.org Вадим Гладчук вимагає від сільського голови Бобриці Олександра Короля відловити стаї бродячих собак, які тероризують селян, і забезпечити прозорість роботи сільради.

Відповідний позов він подав до Києво-Святошинського районного суду Київської області.

Відповідно до позову, мешканців села Бобриця турбують нападами, гавканиною і т.п. дикі або залишені власниками без догляду собаки на вулицях, стаї яких у кількості 4-10 штук постійно можна бачити бігаючими по селу. Наприклад, стая з трьох собак напала на козу на вулиці Білогородській і собаки мало не загризли цю козу. Біля недобудованого будинку позивача собаки прорвали сітку в паркані та сильно покусали домашнє щеня.

Гладчук наголошує, що відповідно до статті 50 Конституції України кожен має право на безпечне для життя і здоров’я довкілля. Відповідно до ст. 24 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» створення комунальних служб або підприємств з питань утримання та поводження з тваринами в населених пунктах для забезпечення вилову та тимчасової ізоляції собак, котів та інших домашніх тварин у населених пунктах належать до компетенції органів місцевого самоврядування. Кореспондує цій нормі і ст. 10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», згідно з якою питання здійснення контролю за станом благоустрою та утриманням територій належать до повноважень сільських, селищних та міських рад.

Однак Бобрицька сільська рада на чолі з одіозним Королем не виконує своїх обов’язків, і в результаті до людей на вулиці чіпляються собаки та кусають — каже Гладчук.

Також, відповідно до статті 9 Закону України “Про захист тварин від жорстокого поводження”  органами місцевого самоврядування установлюються правила утримання домашніх тварин. Однак у Бобриці внаслідок протиправної бездіяльності місцевого самоврядування таких правил не існує, що призводить до анархії та правопорушень. Наприклад, на подвір’я Гладчука з сусідньої садиби громадянки Вікторії Жданюк постійно прибігає її злий голодний собака, якого власниця не прив’язує і залишає без догляду, нервує своєю агресивною гавканиною, нападає на щеня.

Гладчук заявив, що збирався звернутися із інформаційним запитом до сільської ради про вжиті нею заходи для вирішення проблем із агресивними стаями собак на вулицях та бездоглядністю домашніх тварин у Бобриці, однак із подивом дізнався, що у сільської ради нема сайту і неможливо з’ясувати, за якою електронною адресою звертатися із інформаційним запитом. Активіст вимагає від Бобрицької сільської ради оприлюднити її електронну адресу, нормативні акти, інформацію про діяльність та про бюджет й іншу публічну інформацію, яку сільрада зобов’язана оприлюднювати в Інтернеті відповідно до Закону України “Про доступ до публічної інформації”, повідомляє sprotiv.org.

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: