Мафіозі Олегу Бахматюку загрожує у США кримінальна справа про шахрайство на 1 мільярд доларів

Інвестиційна компанія Gramercy Funds Management LLC звинувачує українського мільярдера Олега Бахматюка у використанні ним шахрайських схем для виведення майже 1 млрд доларів активів з UkrLandFarming Plc, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Зазначається, що Gramercy Funds Management LLC і пов’язані з ним фонди та рахунки стверджують, що Олег Бахматюк та інші вчинили шахрайство, яке вплинуло на Gramercy як на найбільшого власника облігацій UkrLandFarming і Avangardco, — про це повідомляє Bloomberg.

Gramercy, інвестиційна компанія, що займається ринками, що розвиваються, очолювана Мохамедом Ель-Еріаном, стверджує, що Бахматюк і його спільники використовували складні схеми для виведення майже 1 млрд доларів активів з UkrLandFarming Plc на Кіпр і Вайомінг (США), тримаючи їх поза досяжністю власників облігацій.

Бахматюк, 48-річний власник UkrLandFarming — одного з найбільших виробників яєць у Європі — подав клопотання про закриття справи, що стало його першим публічним визнанням процесу.

Наразі Бахматюк знаходиться у Відні, оскільки в Україні його звинуватили в розкраданні 1,2 млрд гривень (32,8 млн доларів) стабілізаційних кредитів, наданих VAB банку, яким він володів.

Клопотання було відхилено цього місяця, і Gramercy також вдалося 19 вересня 2022 року добитися, щоб кіпрський суд видав наказ про всесвітнє замороження активів. Це також потенційно може стати причиною судової битви в Шайєнні, штат Вайомінг, між одним із найбільш суперечливих олігархів України та фінансовим менеджером із Грінвіча, штат Коннектикут.

Минулого тижня Бахматюк подав апеляцію до Апеляційного суду десятого округу США, стверджуючи, що справа необґрунтована, намагаючись припинити судовий процес.

Проблеми Бахматюка з Gramercy, тим часом кореняться в анексії Криму Росією у 2014 році. Скарга Gramercy полягає в тому, що в роки після 2014 року активи були передані з UkrLandFarming підставним компаніям у Вайомінгу та на Кіпрі. За словами керуючого активами, близько 66% активів компанії було переміщено з організацій, які випустили облігації, у трасти Вайомінгу.

Gramercy стверджує, що двоє чоловіків змовилися з метою вилучення активів з UkrLandFarming і Avangardco, розміщення дочірніх компаній у кіпрській групі під назвою Maltofex і Piazza’s TNA Corporate Solutions LLC у Вайомінгу.

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: