Пройдисвіт Семен Семенченко виявився бойовою шісткою мафіозі Коломойського. Розслідування. Відео

Приватна військова компанія, пов’язана з екснардепом Семеном Семенченком (Костянтином Грішиним), впродовж останніх років працювала в інтересах українського олігарха Ігоря Коломойського, про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це йдеться у розслідуванні «Слідства.Інфо» “Солдати мільярдера”.

Розслідувальна агенція зазначає, що у лютому 2021 року члени організації «Донкорп Україна», яку контролює Семен Семенченко, брали участь у стрілянині на столичному будмайданчику.

Журналісти з’ясували, що один з мікроавтобусів, який затримала поліція після інциденту, належить структурі «Донкорпу».

А зі столичним будівництвом, де влаштували стрілянину бійці Семенченка, пов’язаний Михайло Кіперман – друг і бізнес-партнер Ігоря Коломойського.

За даними агенції, замовниками будівництва на вулиці Казимира Малевича офіційно є фірми «Де Резорт Девелопмент» та “Будівельне об’єднання «Мрія». Власники останнього, як свідчать дані з держреєстру, використовують ідентичний контактний номер із компанією Кіпермана «Смарт Студент».

Водночас зв’язок «Де Резорт Девелопмент» із Кіперманом простежується через співвласника фірми Артема Солоніка – він раніше був директором компанії «Оріон Сервіс», якою на той час володів товариш Коломойського.

Також журналісти з’ясували, що члени структури Семенченка у 2020 році охороняли офіс «Центренерго», після того як його вивезли у селище Козин під Києвом. У той час державну енергогенеруючу компанію очолювало лояльне до Коломойського керівництво, а пов’язані з бізнесменом компанії отримували найбільший зиск від співпраці з «Центренерго».

За словами колишнього члена «Донкорп Україна» Євгена Сікори, державну компанію вони почали охороняти навесні 2020 року, а офіційно договір зі структурою Семенченка підписали наприкінці минулого року.

Місяць тому «донкорпівці» не пускали керівника Фонду держмайна на територію бази, тим самим блокуючи зміну менеджменту «Центренерго». Відтак для того, щоб туди потрапити, Дмитру Сенниченку довелося залучати силовиків.

Крім того, журналісти довідалися, що представники «Донкорп Україна» наприкінці 2019 року брали участь у мітингах проти керівництва Нацбанку. Зокрема, проти ексглави НБУ Якова Смолія та його заступниці Катерини Рожкової. Раніше замовником акцій проти НБУ Смолій публічно називав безпосередньо Ігоря Коломойського.

За словами Сікори, на акції вони ходили спільно з іншими організаціями – одні стояли під Нацбанком, а «Донкорп» – під будинками Рожкової та Смолія.

Що було раніше: 25 березня ексбійця батальйону «Донбас» Олександра Новікова (позивний «Хаммер»), якого підозрюють у створенні воєнізованого збройного формування на чолі з екснардепом Семеном Семенченком та Євгеном Шевченком, відправили під цілодобовий домашній арешт.

  • 24 березня Служба безпеки України повідомила, що викрила та припинила діяльність воєнізованого збройного формування, так званої приватної військової компанії, а можливими організаторами назвала Семена Семенченка та Євгена Шевченка ( відомий широкому загалу як «позаштатний агент НАБУ», і фігурант низки кримінальних справ щодо корупційних схем, пов’язаних з «Укроборонпромом» – ред.).
  • За даними СБУ, до складу компанії входило понад 150 осіб, а контроль та координацію діяльності злочинної організації здійснювали 15 українців. Слідчі отримали дані про участь фігурантів справи в укладанні контрактів між ПВК та організаціями країн Близького Сходу. Також зафіксували пропозиції організувати поставки зброї до цих країн.
  • Сам Шевченко заперечує свою причетність до справи та чекає доказів СБУ.
  • СБУ підозрює, що Шевченко і фігурант низки кримінальних справ щодо корупційних схем, пов’язаних з «Укроборонпромом», Андрій Рогоза причетні до організації каналу постачання військових товарів з Росії на оборонні підприємства України.

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: