Медведчук вітав 9 травня ватажка терористів «ДНР» Пушиліна і бажав йому «побільше перемог». Відео

На сайті українського «24 каналу» з’явилося повідомлення про отримання запису розмови кума путіна й лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука з представником окупаційної влади ОРДО на переговорах ТКГ у Мінську Денисом Пушиліним, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

На записі двоє чоловіків, чиї голоси схожі на голоси Медведчука й Пушиліна (тоді він називав себе головою Народної Ради «ДНРи»), дружньо спілкуються та обмінюються вітаннями. При цьому обидва бажають один одному «побільше перемог у житті».

За даними журналістів «24 каналу», ця розмова відбулася 9 травня 2015 року — тоді Медведчук зателефонував Пушиліну, аби привітати з «подвійним святом» – днем народження та 9 травня.

У свою чергу чоловік з голосом, схожим на голос Пушиліна, дякує, та вітає співрозмовника у відповідь словами «дай нам бог побільше перемог у житті».

Цитата з розмови: «Вітаю, Денисе Володимировичу (говорить Медведчук — НБРУ), по-перше, з днем народження. По друге, з днем перемоги».

Повний аудіозапис у цьому відео:

  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від того ж дня про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів з орбіти кума Путіна Віктора Медведчука – «112 Україна», NewsOne, ZIK.
  • Підставою для санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака та пов’язаних із ним юридичних осіб стало розслідування СБУ, яке встановило, що схеми з поставками вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.
  • Статки лідера Опозиційної платформи «За життя» Віктора Медведчука у 2020 році зросли вдвічі у порівнянні із 2019 роком, а більшість заощаджень він зберігає у російських рублях у білоруському банку.

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: