Канал Business Руслана Демчака перейшов під контроль родини Януковича

Demchak-Ruslan1Руслан Демчак, власник Ukrainian Business Group, продав телеканал Business.

Про це сату  «МедіаБізнес» стало відомо з власних джерел.

Оборудка завершилася минулого тижня. Ім’я нового власника не називається, але джерело натякає на його наближеність до Олександра Януковича.

Як відомо, з осені 2012 Руслан Демчак перебував у СІЗО за підозрою у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом. В кінці лютого 2013 власник корпорації «Українська бізнес група» (UBG) вийшов із СІЗО.

Демчак балотувався в народні депутати у 18 окрузі Вінницької області.

Загалом в окрузі, де він висувався, балотувалося 17 осіб. У команді Демчака основним своїм конкурентом називали голову комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин, члена фракції Партії регіонів Григорія Калетніка, який свого часу очолював Вінницьку облраду та Вінницьку облдержадміністрацію.

Після затримання Р.Демчака у ЗМІ з’явилася інформація про те, що він розпродає бізнес-активи, серед яких, зокрема, ЕРДЕ Банк (Київ), чотири телеканали, СК «Добробут» і мережа медичних центрів «Добробут».

З кінця літа 2012 на каналі Business відбувалося скорочення ряду проектів і звільнення співробітників.

У групу UBG входять телеканали Business, Ukrainian Fashion, A-One і Dobro TV.

Восени минулого року повідомлялося, що Руслан Демчак виставив на продаж свої медіаактиви: ряд великих ТВ-холдингів, російських та українських медійних груп отримали пропозицію про їх купівлю.

За чотири канали Демчак хотів виручити до $ 12 мільйонів, а канал Business власник оцінював в $ 10 мільйонів — повідомлялося тоді.

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: