Масштабні махінації нардепів з квартирами. Відео

stan-deputatom1-300x201

 

Журналісти з’ясували, що за 25 років незалежності України безліч народних депутатів приватизували службові квартири, які їм слід було звільнити після завершення каденції.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

В апараті Верховної ради не змогли назвати точну кількість депутатів, які привласнили службові квартири. Але, згідно з матеріалом, більшість депутатів вигідно їх продали або ж заселили туди родичів або квартирантів, а самі перебралися в маєтки під Києвом. Зокрема, свою квартиру в центрі Києва за 89 тис. доларів продав народний депутат від Батьківщини Сергій Соболєв. Замість цього, купив за 3 тис. доларів ділянку землі і побудував там особняк.

Колишній нардеп від Партії регіонів Тарас Чорновіл також приватизував квартиру, отриману ним у ролі депутата.

«Тебе весь час підштовхують, кажуть, що ти ідіот, чому ти не береш? Викликали помічників, дали їм пакет і змусили. Мені сказали: у нас не передбачено грошей на утримання службового житла. Отримав тут однокімнатну квартиру», — заявив політик.

По сусідству отримав квартиру старший брат екс-президента Віктора Ющенка Петро Ющенко. При тому, що у нього ще мінімум дві квартири біля Хрещатика і будинок в селі Нові Безрадичі.

Безкоштовне житло від держави отримали навіть мільйонери, зазначається в сюжеті. Нардеп Лев Миримський, якого називали найбагатшою людиною в Криму, за чотири скликання отримав дві квартири в спальному районі Києва, які здає в оренду. Отримав квартиру і інший заможний екс-депутат Микола Рудьковський. Квартира також пустує. Він живе в елітному котеджному містечку «Золоті ворота», причому охорона спробувала заборонити журналістам знімати маєток.

Колишній лідер Компарії України Петро Симоненко також отримав трикімнатну квартиру в елітному мікрорайоні на Печерську. Але живе в елітному маєтку під Києвом.

«Очевидно, продав (квартиру). Він не зробив ремонт. Потім стало зрозуміло, чому, тому що він планував іншу сім’ю», — підтвердила нардеп від Батьківщини Олександра Кужель, яка і сама отримала квартиру в цьому ж будинку.

Привілеї приватизувати безкоштовне житло депутати втратили чотири роки тому. Але, згідно з сюжетом, дев’ять депутатів досі не хочуть звільняти отримані для тимчасового проживання квартири і судяться з державою. Їхні прізвища зокрема – Колоцей, Самойленко, Черноморов, Ковальова, Маньковський.

«Ці люди розуміють, що їх рано чи пізно виселять, але добре жити в Києві на шару. А за ці квартири навіть квартплату, комунальні – все оплачує держава», — заявив журналістам Олег Купрієнко, заступник голови комітету ВР з питань регламенту та організації роботи парламенту.

Також журналісти дізналися, що в парламенті з’явилися плани побудувати ще один будинок для нардепів на 450 квартир, прямо біля будівлі Ради. Туди хочуть заселяти народних обранців лише на період скликання.

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: