Щодо незаконно затриманого журналіста Мустафи Наема склали адмінпротокол? Фото. Аудіо

Щодо телеведучого і журналіста «Української правди» Мустафи Найема затриманого співробітниками підрозділу «Беркут» складено адмінпротокол, про це lb.ua повідомив прес-секретар столичної міліції полковник Володимир Поліщук.

За не завжди правдивими словами прес-полковника Поліщука журналіст вів себе «неадекватно», тому і був затриманий за статтею 185 Кодексу про адміністративні правопорушення («злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена  громадського формування  з  охорони  громадського  порядку і державного кордону, військовослужбовця»).

Журналіста Наема затримали близько 21.30 біля будівлі редакції 5 каналу. «Під’їхали на машині „Беркуту“. Не представившись, попросили вийти з машини (журналіст знаходився в машині Даниленко). Мустафа вийшов. Попросили пред’явити документи. Почали хамити. Мустафа пред’явив документи, але вони сказали: „Що вони не побачили“, — розповіла свідок події і ведуча »5 каналу” Тетяна Даниленко.

«Вони його затримали силою, пояснивши це тим, що він „Лицо кавказкой национальности“, і повели в Подільське райуправління», — розповіла Даниленко. «При цьому вони хамили йогому і мені, та вилучили в нього мобільний телефон», — додала вона.

Водночас оперативний черговий Подільського райуправління міліції Станіслав Ворона повідомив журналістів Майдану, що Мустафу Наема не затримували: «Його не затримували, просто встановили особу».

До Подільського райуправління 13  грудня 2010 року зателефонував за номером 044-4252434 і редактор Sprotiv.org Вадим Гладчук. Але співробітник міліції Олександр Запорожець у категоричній формі відмовився повідомити чи знаходиться у них Мустафа Наем. Запорожець заявив, що прес-секретар столичної міліції полковник Володимир Поліщук заборонив йому повідомляти будь-кому чи знаходиться у них відомий журналіст. Аудіо.

Редактор Спротиву Вадим Гладчук о 22.35 особисто відвідав сумно відоме своїм свавіллям щодо адвокатів та журналістів Подільське райуправління і поспілкувався особисто з Олександром Запорожцем та з небагатослівним сержантом з “Беркуту”, який незаконно затримав журналіста Мустафу Наема. Аудіо.

Тим часом у кутку приміщення вестибюля навпроти гасла «Наш обов’язок — захищати людей» один з співробітників «Беркуту» старанно фабрикував протокол щодо опозиційного журналіста.

zatrim Naema2

zatrim Naema3

У приміщенні райуправління знаходився народний депутат Олесь Доній та журналістка з «5 каналу» Тетяна Даниленко.

Гладчуку також вдалося сфотографувати автомобіль «Беркуту», на якому журналіста Мустафу Найема привезли у міліцію.

zatrim Naema1

Пізніше «Українська правда» повідомила, що журналіста доставили в райвідділ, склали протокол і відпустили.

«Співробітник написав протокол про затримання. На вході до райвідділу цей співробітник підкинув мені в кишеню мій телефон», — розповів Мустафа.

«На прохання пояснити, чому забрав мій телефон. Він сказав, що нічого пояснювати не буде», — уточнив журналіст.

«До відділку також зателефонував начальник РУ МВС України в Києві Олексій Крикун, він попросив вибачення за своїх співробітників і пообіцяв провести службове розслідування», — розповів журналіст.

«У мене ніяких претензій до співробітників міліції немає», — заявив Мустафа.

О 23:21 «Українській правді» начальник прес-служби київської міліції Володимир Поліщук заявив: “Ніяких документів не складали, і ніхто ніяких претензій немає”.

Ольга Раскіна, sprotiv.org

Читайте також:

Беркут затримав журналіста «Української правди» Мустафу Найема

По темі:

Оставить Ответ

Вы должны войти чтобы комментировать.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: