Полковник Володимир Поліщук написав в Українську правду: бити журналістів — це правомірні дії міліції

Polishuk Volodimir1

На фото полковник Володимир Поліщук певно знову дезінформує журналістів та захищає ментів-оборотнів від кримінального покарання

Службове розслідування не виявило порушень з боку «Беркуту», який застосували силу до журналіста Нового каналу Сергія Кутракова.

Про це ідеться у відповіді на запит «Української правди» за підписом начальника відділу зв’язків з громадськістю київської міліції Володимира Поліщука.

«За фактом події в Українському домі 8 квітня 2010 року проводилася службова перевірка. Дії працівників міліції визнані правомірними», — сказано у листі.

Як відомо, 8 квітня 2010 під час виставки «Волинська різня» працівники «Беркуту» затримали активістів партії «Свобода» і застосували силу до журналіста Кутракова, який знімав про це сюжет для новин — один беркутівець затиснув йому руку і ногу в дверях, інший спробував видавити око.

Прокуратура Шевченківського району порушила справу проти двох співробітників «Беркуту», але в понеділок вона була закрита Шевченківським райсудом.

Водночас керівництво київського «Беркуту» вимагало від суду порушити справу проти самого журналіста, але згодом ця скарга втратила силу.

За словами речника київської міліції, у провадженні прокуратури Шевченківського району залишається справа, порушена 17 квітня 2010 за фактом умисного перешкоджання невстановленими особами діяльності журналіста.

«Сподіваємося, що журналісти відповідально ставитимуться до виконання своїх обов’язків, дотримуватимуться Конституції, журналістської етики, неухильно виконуватимуть вимоги законодавчих актів, які регламентують їх діяльність», — побажав Поліщук.

За його словами, журналісти не потраплятимуть у неприємні ситуації, якщо «штучно не наражатимуться на небезпеку, не створюватимуть ситуацій, під час яких можуть виникнути конфлікти прав сторін, які беруть участь у подіях».

Водночас парламентська тимчасова слідча комісія з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ надасть юридичну допомогу журналісту Нового каналу Сергію Кутракову.

Про це в 14 липня 2010 року повідомила Телекритика з посиланням на секретаріат ТСК.

За словами голови комісії – народного депутата України Ірини Геращенко, юристи, що співпрацюють з комісією готові допомогти журналісту в підготовці апеляційної скарги.

Також, як повідомляє Геращенко, у вересні слідча комісія планує заслухати керівництво спецпідрозділу «Беркут», охоронці якого застосували силу проти журналіста під час виконання ним службових обов’язків.

За її словами, закриття кримінальної справи щодо перешкоджання  журналісту Сергію Кутракову (Новий канал) та відмова у порушенні справи за фактом перешкоджання Сергієві Андрушку (СТБ) свідчать про те, що в українських журналістів є велика проблема щодо захисту своїх прав у судах.

«Якщо журналісти, які надають правоохоронним органам відеосвідчення правопорушень, не можуть добитися правди в судах, то простому громадянину зробити це ще важче», –  зауважила Геращенко.

Читайте також:

Беркутівців, які незаконно застосували силу проти журналіста, виправдав суд. Відео. Документ

Охорона Януковича побила журналіста Сергія Андрушко. Фото. Відео

Ірина Геращенко захищатиме журналістів від свавілля

У прокуратурі вважають нормою побиття журналістів охороною Януковича

Журналісти вимагають звільнення охоронця Януковича, який побив журналіста Андрушка. Документ

Міліція кришує незаконне стеження за журналістами телеканалу ТВі

СБУ угрожает журналисту Артему Скоропадскому депортацией?!

Охорона Януковича знову перешкоджала журналістам. Відео

Фотожурналиста журнала «Фокус» избили в запорожской милиции. Документы

Прокурор Баганець хоче посадити у тюрму журналістів газети «Експрес», які написали про його «Лексус»

Нащадки генерала Пукача стежать за директором ТВі Миколою Княжицьким. Відео

Прокуратура незаконно затикає рота журналістам, що пишуть про вбивство ментами Ігоря Індила

Менти затримали голову Незалежної медіапрофспілки у Донецьку Абрамовського

Мати Гонгадзе хоче поговорити з Януковичем про вбивство її сина

По темі:

Оставить Ответ

Вы должны войти чтобы комментировать.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: