Депутат Козак підкуповує виборців молитовниками. Фото

У Жовківському районі Львівщини місцевий депутат, колишній митник та податківець Тарас Козак розповсюдив серед парафіян та учнів «Молитовник для школярів та студентів». У книжці відібрано усі традиційні та маловідомі молитви. На обкладинці з однієї сторони класично є зображення образа, а з іншої — фото депутата Львівської облради Козака.

«Молімося за тих, хто офірують цей молитовник вам», — сказано у передмові.

У день Великодня, Різдва та інших великих свят також є традиція, коли після Служби Божої священики зачитують привітання від очільників церкви, єпископів. Після них читають привітання місцевих депутатів. На Мостищині зачитують привітання місцевого депутата-бізнесмена Ярослава Дубневича та його брата Богдана. Вони є меценатами у Мостиському, Пустомитівському районах.

«Привітання до громади від Блаженнійшого Святослава та владики Ігора із Львівської архієпархії є традиційним. Привітання від меценатів священики зачитують на свій розсуд і на свою совість. Церква є окремо від політики, — розповів отець Павло Дроздяк із Львівської Архієпархії УГКЦ. — Церква на сьогодні є єдиною незаплямованою інституцією і лише їй довіряють люди. Тому ми не можемо прив’язувати до неї різних людей, щоб не заплямувати ім’я Церкви. Як вихід, привітання можна видрукувати і вивісити на дошці оголошень при храмі, кожен може собі його прочитати. Нехай ліва рука не знає, що робить права. Справжня жертва має бути таємна і безкорислива, щоби вона була угодна Богу. Ми напередодні виборів закликатимемо священиків не долучатися в жодному випадку до передвиборчої кампанії».

Уся церковна література має мати окрім номеру і серії видавництва ще й окремий номер і серію, надану місцевою архієпархією. Тобто має видаватися за дозволом церкви.

«Просто фраза „друкується за дозволом церкви“ не є свідченням того, що книжка дійсно погоджена і апробована церквою», — додав отець.

10 квітня 2012

 

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: