Зелені гниди зруйнували територіально-адміністративний устрій України

Посіпаки Кремля в парламенті проголосували за затвердження нових районів. Тепер їх в Україні 138 замість 490, повідомляє 40ka.info.

Постановою Верховної Ради ліквідовано 490 районів і встановлено 136 нових районів.

Зокрема, у Київській області замість 25 буде 6 районів: Білоцерківський, Бориспільський, Бучанський, Обухівський, Переяславський та Фастівський.

Також зменшилась кількість районів по інших областях та в АРК.

Згідно з рішенням Ради, межі районів встановлюються по зовнішній межі територій сільських, селищних, міських територіальних громад, які входять до складу відповідного району.

Відпочаток постанова передбачала утворення 129 районів, але згідно з комітетськими поправками їх додали ще 7. Перелік досі уточнюється.

Вибори депутатів районних рад ліквідованих районів проводити не будуть. При цьому повноваження депутатів районних рад у ліквідованих районах припиняються після виборів до нових районних рад.

Депутати міськради Малина, що на Житомирщині, хочуть відкликати свою депутатку-мажоритарницю Тетяну Грищенко з Верховної Ради, тому що не згодні з політикою її фракції «Слуга народу». Причиною такої незгоди стала можлива ліквідація Малинського району в рамках адміністративно-територіальної реформи уряду Шмигаля.

 

Стаття 73 Конституції України визначає: «Виключно всеукраїнським референдумом вирішуються питання про зміну території України».

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: