ЗЕреформи. Борг за лікарняними перевалив за 1 млрд

Стабілізаційні кошти Фонду соцстрахування закінчились, заборгованість з оплати листків тимчасової непрацездатності для працівників складає понад 1 млрд. грн, йдеться у заяві опублікованій у Facebook уповноваженої з прав людини Людмили Денісової, повідомляє 40ka.info.

Денісова закликала голову правління Фонду соціального страхування Володимира Саєнка та Міністра соціальної політики України Юлію Соколовську негайно внести зміни до бюджету Фонду.

«Мені стало відомо, що заборгованість з оплати листків тимчасової непрацездатності для працівників складає вже понад 1 млрд. грн. Виплати не здійснюються у зв’язку з тим, що заплановані на поточний рік стабілізаційні кошти Фонду закінчились.

З метою поновлення порушених прав громадян на своєчасне і в повному обсязі отримання матеріального забезпечення необхідно терміново провести засідання правління Фонду, на якому розглянути і схвалити проект внесення змін до бюджету Фонду».

26 листопада заступник міністра соціальної політики Олег Коваль повідомив, що Мінсоцполітики вже ініціювало зміни до кошторису Фонду. Кабінет міністрів на засіданні 27 листопада може ухвалити рішення про зміни до бюджету Фонду соціального страхування для його збалансування.

Окрім того, він повідомив, що Міністерство соціальної політики скликає засідання правління Фонду соціального страхування на п’ятницю, 29 листопада.

20 листопада 2019 року Фонд соціального страхування повідомив, що призупинив перерахування коштів на виплату матеріального забезпечення застрахованим особам.

Виплати буде відновлено, коли уряд затвердить зміни до бюджету Фонду на 2019 рік.

Водночас у Міністерстві соціальної політики заявили, що інформація про призупинення фінансування виплат Фондом соціального страхування не відповідає дійсності.

Того ж дня, 20 листопада, Коваль заявив про можливу спробу рейдерського захоплення Фонду соціального страхування.

У ФССУ цю інформацію спростували та повідомили, що працюють у штатному режимі.

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: