Мендель відмовилася давати покази у Генпрокуратурі щодо її заяви про обстріли ЗСУ мирних жителів Донбасу. Документ

medel-julia1-375x500

Генпрокуратура направила в офіс президента України Володимира Зеленського запит стосовно джерел інформації, якими користувалась його прес-секретарка Юлія Мендель, коли заявила, що Збройні Сили України обстрілюють мирних жителів Донбасу, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це йдеться у заяві прес-служби Генпрокуратури у фейсбуці.

Як повідомляється, слідчим прокуратури до Офісу президента України скеровано запит щодо спростовування чи підтвердження публічних висловлювань Мендель.

Також зазначено, що Юлію Мендель викликали на допит через її заяву 6 червня 2019 року в ефірі телеканалу «1+1» про те, що нібито існують випадки, коли українські військові, відповідаючи на провокації бойовиків, обстрілюють цивільні об’єкти, в результаті чого гинуть мирні жителі.

У Генпрокуратурі нагадали, що цей виступ відразу був розповсюджений у засобах масової інформації та проросійських інтернет-виданнях із твердженням про те, що Збройні сили України обстрілюють мирних жителів Донбасу і такі факти, як убачають автори відповідних повідомлень, визнали в адміністрації президента України.

Також цю інформацію Росія передала до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду як доказ нібито порушення законів та звичаїв війни з боку України.

Мендель викликали на допит як свідка для роз’яснення її заяви, проте під час допиту вона відмовилась свідчити, заявивши, що він є політизованим.

У прокуратурі пояснили, що з огляду на це вони звернулись за роз’ясненнями до офісу президента щодо джерела інформації, яку від імені глави держави озвучила Мендель.

«Наразі кримінальні провадження за заявами прес-секретаря президента не розпочиналися», — підкреслили в ГПУ.

mendel-gpu1-361x500 mendel-gpu2-364x500

Нагадаємо, у своєму публічному виступі на посаді речника президента Юлія Мендель заявила, що в ЗСУ піддаються на провокації, нібито стріляючи по терористах у житлові будинки, школи чи лікарні на Донбасі.

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: