Афера по-новому: вся виручка київського метро йде на погашення 1,83 млрд грн боргу перед другом #Кличко — росіянином Фуксом

російський олігарх Павло Фукс (посередині)

російський олігарх Павло Фукс (посередині)

 

Державний виконавець Мін’юсту виніс постанову про арешт коштів КП «Київський метрополітен», що знаходяться у всіх касах метрополітену і надходять до них.

Про це свідчить постанова Господарського суду Києва від 22 серпня 2018 року, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Арешт накладений у рамках виконавчого провадження, за яким з метрополітену має бути стягнуто 1,83 млрд грн боргу на користь компанії «Укррослізинг».

Зазначеною постановою визначено, що арешт поширюється також на кошти, що надходять в усі каси метрополітену після прийняття зазначеної постанови.

При цьому зазначено, що всі видаткові операції з кас слід зупинити.

Всі кошти з кас метрополітену повинні зараховуватися на депозитний рахунок Мін’юсту або розрахунковий рахунок комунального підприємства в «Укрсиббанку» до повного виконання рішення суду щодо стягнення 1,83 млрд грн боргу.

КП «Київський метрополітен» оскаржило арешт власних коштів в касах, але суд визнав дії держвиконавця правомірними.

Влітку минулого року близько місяця теж діяла аналогічна постанову Держвиконавчої служби, якою накладався арешт на грошові кошти, що знаходяться в касах КП і надходять в них, а також зупинялися видаткові операції по касам на суму стягнення.

Торішня постанова не оскаржувалася метрополітеном і виконувалася шляхом зарахування грошових коштів на розрахунковий рахунок комунального підприємства в банку.

31 січня 2017 року Київський апеляційний госпсуд ухвалив стягнути з КП «Київський метрополітен» на користь ТОВ «Укррослізинг» 1,97 млрд грн заборгованості за договором фінансових лізингових послуг, згідно з яким фірма у 2009 році передала метрополітену в користування 40 вагонів головних і 60 вагонів проміжних.

У сумі боргу заборгованість за самі вагони становила всього 366 млн грн, решта — відсотки, пеня, інфляційні втрати та «коефіцієнт коригування» на суму 1,19 млрд грн.

Станом на вересень 2017 року з КП «Київський метрополітен» за все було стягнуто 155,92 млн грн, з яких 140,33 млн грн на користь «Укррослізинг» і 15,59 млн грн виконавчого збору.

У 2008 році власником «Укррослізинг» було ТОВ «Київринг» Андрія і Владислава Лебедів, які зараз є помічниками нардепа від БПП Сергія Алексєєва — президента фан-клубу братів Кличко.

Напередодні підписання угод з метрополітеном «Укррослізинг» перейшов у власність кіпрської Impofirm Consulting Limited, близької до екс-регіонала Юрія Іванющенка.

Наразі власником «Укррослізинг» є кіпрська компанія «Укррослізинг Сайпрус Лімітед», бенефіціаром якої з серпня значиться австрійський консультант Уве Крістіан Ешнер.

До нього бенефіціаром компанії з 2017 року був російсько-український бізнесмен Павло Фукс. В Україні Фукс відомий скупкою токсичних активів у оточення Віктора Януковича.

Нагадаємо, з липня 2018 року вартість проїзду в київському метрополітену зросла з 5 до 8 гривень за поїздку.

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: