Люди Пашинського хочуть через ДП «Укртранснафтопродукт» «узаконити» вкрадену у держави нафту Курченка

Pashinskyi-Sergyi13

 

У конкурсі на заміщення вакантної посади генерального директора державного підприємства «Укртранснафтопродукт» є п’ятеро претендентів, із них двоє – це креатура Сергія Пашинського. І якщо хтось із них отримає перемогу, у справі щодо нафтопродуктів Курченка будуть сховані усі кінці у воду.

Про це розповів екс-президент Асоціації операторів ринку нафтопродуктів Леонід Косянчук на телеканалі ZIK, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Хтось має понести відповідальність за вкрадені Пашинським понад 100 тисяч тонн так званих нафтопродуктів Курченка. Це перша теза. Друга теза: а якою сьогодні є ситуація із власністю самого Одеського нафтопереробного заводу? Кому він зараз належить? І щоб ми знову не натрапили на ті самі граблі, на які ми натрапили з «Укртранснафтою», де український платник податків заплатить за всі «художні витвори» Коломойського, який, будучи міноритарним акціонером, «прихватизував» той завод. Таким чином, ми отримали рішення міжнародного арбітражу. Там, по-моєму, 145 млн доларів тепер має держава сплатити за ту всю історію. Хто буде платити? Коломойський? Ні, ми з вами будемо платити, бо держава інших грошей, як наших, не має», – заявив Леонід Косянчук.

Співрозмовник так прокоментував інформацію щодо оголошення Міністерством енергетики та вугільної промисловості України конкурсу на заміщення вакантної посади генерального директора державного підприємства «Укртранснафтопродукт» (нагадаємо, конкурс відбудеться завтра о 10 год.): «Це вже другий етап конкурсу, і наразі є п’ятеро претендентів на посаду гендиректора. З них двоє – це точно креатура Пашинського… Тому ми повинні усвідомлювати, що відбувається. Якщо перемогу отримають люди Пашинського, значить, у справі нафтопродуктів Курченка будуть сховані усі кінці у воду».

Екс-президент Асоціації операторів ринку нафтопродуктів зауважив, що він особисто би не погодився брати участь у такому конкурсі за жодних обставин, адже настане час, коли хтось нестиме відповідальність:

«Наскільки мені відомо, там існують кредити та застава, і сьогодні рішенням якогось містечкового суду переписати завод у власність на будь-кого, на «Укртранспродукт», на державу, чи на когось – це все закінчиться однаково, адже для міжнародного суду усі ці наші політичні ігрища, хто сепарат, а хто не сепарат, … вони не мають жодного юридичного сенсу. Там конкретно: чия була власність, чому вона перейшла у другу власність, на якій підставі і на підставі чого», – зазначив Леонід Косянчук.

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: