Партнер Медведчука Іван Волошин прихватизував пам’ятку архітектури, куплену за заниженою ціною. 2 фото

2005.07.10Korona1Ужгородський готель «Корона», приватизацію якого місцеві ЗМІ назвали однією з наймасштабніших афер у новітній історії міста, у квітні цього року був переоформлений на іншого власника. Про це повідомляє «Закарпаття онлайн».

 hotelKorona1

Готель «Корона», який є пам’яткою початку ХХ століття і розташований у центрі історичного Ужгорода, був приватизований через аукціон влітку 2012 року. Єдиним учасником торгів стала фірма «Проект Готель Консалтинг ЛТД», утворена за кілька днів до конкурсу. Будівлю у 4 тис квадратних метрів було продано за 8 млн грн., тоді як очікувалося отримати від 24 до 46 млн грн.

15 квітня 2014 року «Проект Готель Консалтинг ЛТД» продав готель всього за 1,26 млн грн. іншій фірмі – ТОВ «Бізнес Центр Корона», засновником якого значиться Едгар Матінко.

Одним із кінцевих засновників фірми «Проект Готель Консалтинг ЛТД» є депутат Ужгородської міськради Іван Волошин, який був одним із членів конкурсної комісії з приватизації готелю.

Видання пише, що за Волошиним насправді стоїть Віктор Медведчук. Про це свідчить, зокрема, те, що всього через чотири місяці після приватизації «Корони» у грудні 2012 року очолювана Волошиним громадська організація «Антикорупція» уклала із рухом «Український вибір» Медведчука угоду про партнерство та співробітництво. За даними місцевих ЗМІ, саме Волошин був одним із постачальників на дачу Медведчука у Жденієві картин закарпатських художників.

Окрім Медведчука, у Волошина є й інші впливові партнери. Зокрема, його кумом є колишній заступник прокурора Ужгорода, а нині заступник прокурора Мукачева Андрій Малинич. Дружина Малинича, яка працює приватним нотаріусом, поставила підпис під договором купівлі-продажу готелю у квітні цього року.

Ще одним бізнес-партнером Волошина є Дмито Білоус – екс-заступник начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ. До того Білоус працював заступником начальника управління СБУ у Закарпатській області. Їм належить ПП «Сервісбут», що володіє готелем «Унгваръскій» в Ужгороді. До слова, правоохоронці виявили несанкціоноване підключення і крадіжку цим готелем у держави 35 тисяч кубометрів газу вартістю 170 тис грн., а також незаконне використання готелем свердловини мінеральної води.

Нагадаємо, при приватизації готельного комплексу «Корона» (пл. Театральна, 5-7) його площа була занижена на 1 тисячу квадратних метрів, що призвело до заниження вартості продажу комплексу. Зараз ця пам’ятка архітектури місцевого значення практично зруйнована.

Директором ТОВ «Бізнес Центр Корона» є Руслан Футорняк. У 2010—2011 роках він був співзасновником і директором вже згадуваного ПП «Сервісбут».

У свою чергу засновник ТОВ «Бізнес Центр Корона» Едгар Матінко у 2012 році був директором Закарпатської філії ПП «МПП Вибір», що зареєстроване за адресою: Ужгород, набережна Незалежності, 1. За цією ж адресою прописане ГО «Антикорупція» і ТОВ «Апріорі-ЛТД», співзасновником яких є Іван Волошин. У цьому приміщенні розташований паб-клуб «A priori» Волошина.

ТОВ «Бізнес Центр Корона» раніше мало назву «Карпати-95». Протягом 2004—2010 років до складу засновників цієї фірми входили, зокрема, депутат Ужгородської облради Сергій Ковач (син нардепа Василя Ковача) і екс-голова Ужгородської РДА Руслан Чорнак. У 2010 році єдиним засновником став Андрій Жомов, якого потім замінив Матінко.

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: