«Лексусовий» прокурор Баганець (сенсаційні фото)

bahanecЛише деякi витрати, що їх робить щотижня прокурор Львiвщини пан Баганець, значно перевищують його доходи

…Кожної п’ятницi пiд прокуратурою областi орiєнтовно о 8.50 — 9.30 з’являється розкiшний чорний автомобiль марки «Lexus cx 470». Це дуже дороге авто представницького класу вартiстю понад 100 тисяч доларiв. I кожну п’ятницю працiвники прокуратури вже давно називають “днем чорного «Лексуса»…

Та вiдкинемо прозу й залишимо голi факти. Отож: п’ятниця, ранок — чорне дороге авто пiд порогом Львiвської обласної прокуратури. Тiєї самої, де роблять дах iз пiдiгрiвом та позолотою.

lex1000-1

Номер “козирний”, а авто зовсiм не мiлiцiйне

Через кiлька хвилин працiвники прокуратури, як завжди, почнуть завантажувати в багажний вiдсiк цього авто якiсь пакети. Один iз тих, хто бере участь у цьому особливому дiйствi, —  особисто пан Касько, начальник вiддiлу матерiально-технiчного забезпечення прокуратури.

lex1000-2

Завантажуємо!

lex1000-3

Що це за капуста?!

Впадає в очi те, що на цьому респектабельному авто висить цiкавий «синiй» номер 1000. Авто протиправно стоїть прямо на «зебрi» пiшоходного переходу, за 20 метрiв вiд знака «стоянка i зупинка забороненi». Табличка «крiм авто прокуратури» не дає водiю авто жодної iндульгенцiї, оскiльки результати ретельної перевiрки засвiдчать, що в гаражi прокуратури цей
автомобiль на облiку не перебуває. Але «Лексус» стоїть.

lex1000-4

Для прокурорiв правила неписанi

Усi знають, що синi номери свiдчать про належнiсть авто до мiлiцiї, тож телефонуємо новому начальниковi обласної мiлiцiї. Вiтаємо з придбанням чудового респектабельного авто. Начальник мiлiцiї пан Цимбалюк спочатку не розумiє, про що запитуємо, каже, що це жарт, але, зрозумiвши, що це не жарт, а факт, категорично спростовує, що зазначений автомобiль «Lexus cx 470» iз синiм номером 1000 належить мiлiцiї.

— У мене автомобiль iз номером 0001. А кому належить авто з номером 1000, спитайте в начальника ДАI, бо в мiлiцiї такого автомобiля немає, — рекомендує Михайло Михайлович.

Запитали, вiдповiдi чекаємо.

А тим часом поцiкавмося, що вiдбувається далi iз загадковим авто з не менш загадковими номерами, що припаркувалося у п’ятницю зранку пiд порогом обласної прокуратури.

Пiсля закiнчення завантаження в машину сiдає штатний водiй прокуратури Володя. У цей час, згiдно з правилами трудового розпорядку, вiн мав би облуговувати автомобiль iз гаража прокуратури, однак Володя сiдає у «Lexus cx 470» i вирушає до… Києва. На деяких дiлянках траси Львiв — Київ вiн розганяє автомобiль до швидкостi 175 кiлометрiв за годину. Але штатний
водiй прокуратури Володя не нервується: «козирний» номер береже його вiд зайвих контактiв iз працiвниками дорожньої служби.

У столицi спецiальний «Лексус» зробить кiлька зупинок, орiєнтовно о 19.30 вiн опиниться на… паркiнгу бiля виходу з термiналу «А» аеропорту Бориспiль. Саме звiдси виходять пасажири рейсу Львiв — Київ.

lex1000-5

Бориспiль. Лiтак затримується. Водiй нервує

Одним iз перших, хто з’явиться звiдти, буде прокурор Львiвської областi пан Баганець власною персоною. Вiн… сiдає у цей спецавтомобiль й їде в чудовий будинок неподалiк столицi.

lex1000-6

Прилетiв! Додому!

У недiлю авiарейсом о 21.35 прокурор повернеться до Львова. Працiвник прокуратури на службовiй «Тойотi Кемрi» зустрiчатиме його особисто. Хоча навряд чи цей факт позаурочної роботи ще одного прокурорського працiвника буде внесено до табелю облiку робочого часу.

Прокурора вiдвезуть у шикарну квартиру площею понад 100 квадратних метрiв у самiсiнькому центрi Львова. Це не службове житло, бо п’ятикiмнатне помешкання, надане мiською владою, прокурор не
використовує — не сподобалось.

Квартира ж, яку винаймає прокурор, за даними рiєлтерського бюро, коштує на мiсяць щонайменше 1300 доларiв. Звiсно, власник квартири забуває здавати в податкову звiти про доходи вiд оренди. Мабуть, теж розраховує на свiй статус. Але про житло, цю iншу слабкiсть прокурора, окремо.

… Мине тиждень. I знову настане день, який працiвники прокуратури статечно величають “днем чорного «Лексуса». Бо вже наступної п’ятницi
бiля прокуратури орiєнтовно о 8.30 — 8.40 знову з’явиться розкiшний чорний автомобiль марки «Lexus cx 47» iз номером 1000. I через кiлька хвилин працiвники прокуратури, як завжди, почнуть завантажувати у багажний вiдсiк цього авто якiсь пакети. I так кожного тижня впродовж багатьох мiсяцiв.

Рахуємо разом

Витрати на описанi вище операцiї становлять:

квитки на лiтак — 10 688 гривень;

бензин — 6144 гривнi;

оренда квартири 12 000 гривень.

Усього — 28 832 гривнi.

До речi, середньомiсячна зарплата Президента України 2009 року становила
19 614 гривень 25 копiйок.

Можна було б ще додати мiсячну вартiсть послуг залiв офiцiйних делегацiй — 11 520 гривень, але навряд чи хтось когось переконає, що прокурор за них платить. Нехай не платить прокурор i водiю «Лексуса», який кожнi вихiднi їздить, як кажуть, за дякую.

Як не крути, розрахунки показують, що офiцiйних доходiв на все таки не вистачає. Але ж прокурор мусить щось їсти, пити, вдягатися, купувати подарунки родинi. I на це теж потрiбнi грошi — зарплата чи пенсiя. А якщо не зарплата чи пенсiя, то що?

Ми не даємо тут оцiнок викладеним фактам. Ми  лише хочемо поставити генеральному прокуроровi України пановi Медведьку просте питання: пане Медведько, а скiльки заробляє Ваш пiдлеглий пан Баганець?

До речi

Мiж iншим. «Вважаю, що моя робота оплачується несправедливо», — так торiшнього листопада пожалiвся в iнтерв’ю журналiстцi прокурор Баганець.

Експерти, якi оцiнили один з акуратно запакованих пакетiв чiтко прямокутної форми, що завантажувався до авто, стверджують, що в ньому може бути, до прикладу, вiд 36 до 48 пачок стодоларових купюр. У кожнiй iз них — по 10 тисяч доларiв. Або ж вiд 36 до 48 пачок стогривневих купюр — по 10 тисяч гривень кожна. I спробуй переконати таких експертiв у тому, що вони помиляються, якщо чиновники в нашiй країнi звiту про витрати не
здають. Але їх чомусь роблять.

То звiдки ж беруть грошi?

Газета «Експрес»

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: