Зебеніна Рада. Обраному від Черкащини депутату Рудику не видали карточку для голосування. Відео

 

 

Народний депутат України Тарас Батенко (депутатська група позафракційних «За майбутнє») з трибуни Верховної Ради заявив про несправедливість, допущену щодо Сергія Рудика, обраного від мажоритарного виборчого округу №198 з центром у Смілі, повідомляє 40ka.info.

Пану Рудику, після того, як він разом з усіма депутатами склав присягу, в апараті Верховної Ради відмовили в обміні тимчасового посвідчення на постійне і у видачі карточки для голосування. Апарат послався на лист секретаря ЦВК, в якому зазначалося, що відносно обрання пана Рудика ще тривають судові процеси.

Пан Батенко охарактеризував це як несправедливість щодо обраного колеги-депутата.

Новообраний голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що «інформацію по Сергію Рудику» надасть згодом, коли отримає пояснення від апарату ВРУ.

Самовисуванець на 198 мажоритарному окрузі Сергій Рудик у перший день роботи Верховної Ради викликав поліцію через відмову видавати йому депутатське посвідчення.

«Я сьогодні не зможу голосувати. Я викликав „102“, поліція вже їде», — сказав він у кулуарах.

За словами Рудика, керівник апарату дав вказівку не видавати йому посвідчення з огляду на лист від секретаріату Центрвиборчкому. Листом повідомили, що перемогу Рудика оскаржують.

«Опоненти, які програли 1015 голосів, оскаржують мою перемогу», — прокоментував майбутній нардеп.

«ЦВК оголосила мене переможцем, зареєструвала мене нардепом — апарат Верховної Ради просто має зробити технічну функцію й видати папери. Ба більше, я вже склав присягу. Є положення, що депутат набуває повноваження після складання присяги перед Радою та скріпленням присяги підписом. Я це все зробив», — пояснює Рудик.

 

http://8RU1gHTeMS4

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: