Справу щодо фіктивності спонсорів «Опоблоку» закрили. 2 відео

partya-gandoniv6-1 (1)

 

Справу щодо фіктивності компанії, яка пожертвувала мільйон «Опозиційному блоку», закрили.

Відповідна постанова надійшла з відділу фінансових розслідувань податкової, який юридично перебуває поза законом, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Передумовою для закриття справи стали свідчення власника фірми ТОВ «Гіперіон Мега» Володимира Ткаченка. Раніше він у коментарі журналістам програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» заперечував свою причетність до фірми.

Однак після відкриття провадження чоловік повідомив слідчим, що сприйняв журналістку та оператора «Наших грошей» за шахраїв – і саме тому заперечував і наявність в нього компанії, і мільйонні пожертви на «Опоблок»:

Ткаченкові нібито «було відомо від сусідів, що в районі діє група шахраїв, які шляхом обману під різними приводами намагаються витягти людину з квартири, зав’язати розмову та проникнути до квартири з метою грабежу», йдеться в постанові.

Водночас, на відео з сюжету видно, що чоловік відкрив двері журналістам, яких нібито сприйняв за шахраїв.

У квітні 2017 року журналісти «Наших грошей» з’ясували, що «Опоблок» фінансують фірми, зареєстровані у «віртуальному офісі»: в перукарні, а також на рибному держпідприємстві.

Серед них – компанія ТОВ «Гіперіон мега», що перерахувала на рахунок «Опоблоку» понад мільйон гривень, директором і засновником якої є Ткаченко Володимир Іванович.

Журналісти програми відвідали директора, і з’ясували, що Ткаченку не відомо ані про внески, ані про саму компанію.

11 вересня 2017 року Шевченківський райсуд міста Києва зобов’язав Національну поліцію перевірити дані з фінансового звіту партії «Опозиційний блок», в яку входять багато представників минулої влади з «Партії регіонів».

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: