Цензура по-новому. Печерський суд через відеороліки про корупціонера Чеботаря дозволив Генпрокуратурі обшукати український офіс Google

google-ukr1-500x268

 

Печерський суд Києва надав слідчому Головної військової прокуратури Генпрокуратури тимчасовий доступ до інформації та документів компанії Google, розміщених на YouTube.

Про це йдеться в ухвалі суду від 10 грудня 2015 року, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Згідно з матеріалами визначення, прокуратура веде розслідування за порушеними кримінальнами справами.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 5 грудня 2015 року невстановлені особи без дозволу прокурора і слідчого опублікували дані досудового розслідування з ознаками злочинів. Вони розмістили на сайті antikor.com.ua публікацію під назвою «Як заступник міністра МВС… домовлявся про відкати на мільйони гривень» і два відеоролика, які містять відомості про обставини скоєних карних злочинів. Мова йдеться про спільника Турчинова та Авакова — Чеботаря.

“]

Після перегляду роликів слідчі встановили, що зазначені записи зроблені Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби Безпеки України під час здійснення контррозвідувальної діяльності.

Слідчі також встановили, що сайтом youtube.com «управляє компанія Google, офіс якої в Україні знаходиться за адресою: Київ, вул. Сагайдачного, 25-Б».

Печерський суд дозволив слідчим отримати дані Google про те, з якої IP-адреси, хоста електронної пошти на сервер youtube.com надійшли вказані файли з відеозаписами.

Крім того, слідчі можуть запросити інформацію про користувача, завантажити файл (повні анкетні дані, його електронну адресу із зазначенням IP адреси і хоста), а також самі файли з відеозаписами.

Директор Google Ukraine Дмитро Шоломко каже, що це не перше визначення на доступ до інформації Google.

«Але ми говоримо, що не зберігаємо цю інформацію на серверах в Україні. І у нас немає до неї доступу», — підкреслив він.

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: