Авангард ми майже втратили, — Олег Бахматюк

Bahmatuk-4

 

Один з найбільших агрохолдингів України «Авангард» Олега Бахматюка зараз переживає не найкращі часи.

Про це заявив в інтерв’ю «ЛігаБізнесІформ» власник найбільшого агрохолдингу України Олег Бахматюк, повідомляє 40ka.info.

«Треба визнати, що „Авангард“ ми майже втратили», — говорить Бахматюк.

Відповідаючи на питання про реструктуризацію єврооблігацій «Авангарду» він зазначив, що компанія зараз знаходиться в активних переговорах з власниками бондів і кредиторами.

«Зараз складно щось сказати, ми в активних переговорах не тільки з власниками бондів, а й з усіма нашими кредиторами. Скажу чесно: нам набагато легше домовитися із зовнішніми кредиторами, ніж з місцевими, як не дивно. Іноземці розуміють ситуацію, вірять у бізнес як такий, і я думаю, що ми відсотків на 90 домовимося про загальне бачення ситуації», — заявив Бахматюк.

Що стосується, загальної суми заборгованості група, то вона становить близько 1,7 млрд доларів, якщо взяти всі борги.

«Міноритаріям дивіденди ми заплатимо. Від тих, що належать мені я, ясна річ, відмовився, адже в нинішній ситуації інакше вчинити було б нерозумно. Треба визнати, що „Авангард“ ми майже втратили. Компанія існує 10 років, але зараз сильно скорочується в розмірах. В Донецькому регіоні, Луганській області та Криму живе 25% населення України. За рівнем споживання того ж яйця — це 37%. Через скорочення споживання супутніх виробництв — хлібопекарства, соусних-майонезного сегмента, морозива — просіли і ми», — зазначив він.

Крім того, за словами Бахматюка, група повністю оновлює стратегію в бік експорту.

«Ми зараз повністю переглядаємо стратегію в бік експорту. Плануємо з нинішніх 20% наростити обсяг експорту до 50-60%. Але для цього необхідно побудувати додатковий завод з виробництва яєчного порошку. За рахунок девальвації ринок цього продукту став більш перспективним, найдешевший порошок в світі — український», — сказав власник агрохолдингу.

Авангард — вертикально інтегрований холдинг, один з найбільших агрохолдингів України, який спеціалізується на виробництві яєць та яєчних продуктів. Агрохолдинг є другим у світі з виробництва яєць та яєчних продуктів за даними провідного професійного видання у галузі птахівництва World Poultry.

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: