#Ющенко заявив, як #Тимошенко перешкоджала йому отримати Томос. Відео

Putin-Timoshenko1

 

Ющенко підтвердив, що Тимошенко відмовляла Єрусалимського патріарха під заходів щодо автокефалії, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

За словами Ющенка, Тимошенко розглядала отримання Томосу як політичний процес.

Колишній президент України Віктор Ющенко заявив, що екс-прем’єр Юлія Тимошенко відмовляла Єрусалимського патріарха від кроків по утвердженню автокефалії української православної церкви. Про це він заявив в коментарі телеканалу «Прямий».

— Коли Ви спілкувалися із патріархом Єрусалимським, то один з ключових політиків, який зараз досі грає одну з головних ролей, завадив зробити деякі кроки для того, щоб тих перемовин не відбулося.

В моєму житті, якщо ми говоримо про церковну стезю, це була одна із принизливих розмов. Тому що Патріарх мені декілька разів хотів нагадати, що, «пане президенте, це у вас питання політичне — створення української помісної церкви».

— Тобто тодійшня прем’єрка Юлія Тимошенко, до того, як ви приїхали до Єрусалимського патріарха, вона вже мала з ним розмову.

Так.

— І казала, щоб він не квапився?

— Так. Цю установку піднесли як політичну. Я апелював до того, що «Ваше святосте, подивіться отам на вулиці 12 млн, оті 12 млн благають, вимагають відповідно до православних канонів мати свою національну церкву. Чому я як пересічний громадянин, як вірний своїй церкві, не можу мати це благо?».

У Стамбулі 5 січня проходила церемонія підписання Томосу для автокефалії Української православній церкві. На церемонію прибули представники української влади та духовенства. Зокрема на церемонії були присутні президент Петро Порошенко, спікер Верховної Ради Андрій Парубій, перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів, міністри культури, оборони, іноземних справ.

Томос було підписано у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

Церемонія вручення Томосу відбудеться 6 січня.

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: