Фонд держмайна підсадив на базу оцінки друзів Антона Яценка, — розслідування

tender-palata-new1

 

Фонд держмайна авторизував електронні майданчики  “Професійна оцінка” (оператор – ТОВ “Про закупівлі”) та  “Експрес оцінка” (оператор – ТОВ “Акцепт онлайн”). Про це повідомляє сайт ФДМУ.

ТОВ “Про закупівлі” з’явилося у березні 2016 року. Бенефіціарним власником компанії значиться киянка Ірина Мельниченко. Співзасновниками разом із Мельниченко зареєструвалися Ігор Абражан із Донецька та син екс-очільника КМДА Анатолія Голубченка Артем Голубченко, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

ТОВ “Про закупівлі” зараз є співзасновником ТОВ “Фінансова компанія “Тендерфінсервіс”. Керівником останньої у лютому 2017 року, за даними Уoucontrol, став колишній член Тендерної палати Володимир Доброскок, детальніше якого можна прочитати ось тут. Нагадаємо, Доброскок засвітився у більшості схемних кейсів за часів існування Тендерної палати, яка в 2000-их мала монопольний контроль за державними закупівлями. Після Майдану Доброскок в прямому сенсі слова залишився поряд із колишнім “хрещеним батьком” Тендерної палати, а нині народним депутатом – Антоном Яценком: тесть Яценка та Доброскок володіють нежилими приміщеннями у столичному бізнес-центрі “Ботанік тауерс”.

ТОВ “Акцепт онлайн” створене у квітні 2016 року. Власницями фірми значаться Богдана Гасянець та Наталія Лазун.

Нагадаємо, з 18 липня ФДМУ закрив безплатний реєстр оцінки, куди вносили дані про оцінку майна оцінювачі. Паралельно без жодного перехідного періоду Фонд відкрив Єдину базу даних звітів про оцінку та їх використання. Увійти в нову базу можна лише через електронні авторизовані майданчики, операторами яких є недержавні фірми, а приватні прокладки. Один вхід в базу коштує 390 грн, гроші ідуть в кишеню операторів.

Як повідомляли “Наші гроші”, до кінця липня увійти в базу можна було лише через одну фірму ПП “Ві Ай Пі Департамент”. За 10 днів компанія на оцінювачах та нотаріусах заробила понад 5 млн. грн. Антимонопольний комітет зараз перевіряє ФДМУ щодо дотримання вимог законодавства під час створення, впровадження та функціонування Єдиної бази та підключення до неї електронних майданчиків.

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: