#Матіос розповів, як намацав у #Савченко дещо нежіноче

Savchenko-Nadya-nogi1Savchenko-Nadya-nogi2

Правоохоронці провели експертне відтворення на полігоні теракту, який планувала здійснити нардеп Надія Савченко та Володимир Рубан у Верховній Раді. Сталося це 10 травня 2018 року. Про таке заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє 40ka.info.

«Ми провели експертне відтворення подій. І я хочу сказати, що міномети, які були привезені підозрюваним Рубаном та підозрюваною Савченко; ті міни, які були попередньо привезені окремо від мінометів, вчора були випробувані на полігоні в тій траєкторії, як це планувалося — тобто, обстріл Верховної Ради з території Труханового острова. Так ось, це діючі міномети. Вони придатні для стрільби і для нанесення уражень», — повдімив Матіос.

Таким чином, додав головний військовий прокурор, дії Савченко, проголошені у Раді генпрокурором Луценком, «дійсно мали і мають місце».

Крім того, Матіос розповів, як біля Ради намацав у сумочці нардепа кілька гранат. Після того Савченко зі зброєю заходила до сесійної зали ВР.

«Я виходжу з Верховної Ради і зустрічаю обличчям до обличчя пані Надію Савченко. Дивлюся, що в неї перехилене плече, вона тримає сумку на плечі. Я кажу: «Надю, ви що, каміння носите у сумці?». І без задньої думки беру знизу сумку, вона така жіноча, велика…І я намацую рукою гранату. Я знаю, що таке граната. Я кажу: «Віддай сумку, Надю». Вона: «Ні». Я кажу: «У тебе там заборонені речі», — пригадав інцидент Матіос.

Він додав, що у відповідь Надія Савченко засунула руку в кишеню пальто, де зберігала пістолет. Тоді військовий прокурор вирішив звернутися по допомогу до нардепа Андрія Левуса.

«Я говорю: «Андрію, ви з нею воювали, ви пройшли війну, робіть щось, тому що ця людина зайшла у приміщення Верховної Ради зі зброєю…Я не міг її зупинити, я не міг забирати сумку. Але це було не дуже приємно бачити її руку в кишені пальто, в якому у неї зберігався пістолет», — відзначив співрозмовник.

За словами Матіоса, нардеп залишила гранати в машині після того, як її вивели з приміщення парламенту, і цих гранат було «як мінімум три».

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: