«Я тобі не дорогенька», — #Порошенко звинувачують у сексизмі

Poroshenko-angl1

 

Президенту Петру Порошенку нагадали, що сексизм у сучасному світі неприпустимий, повідомляє 40ka.info.

З нагоди Міжнародного дня боротьби за права жінок, який Україна та світ офіційно святкують 8 березня, випустили футболки з написом «Я тобі не дорогенька».

Нагадаємо, під час своєї прес-конференції 28 лютого 2018 року Порошенко запросив журналістку видання «Детектор Медіа» Марину Баранівську провести з ним день, щоб подивитися як він живе.

При цьому президент застосував до журналістки звернення «дорогенька»: «Проїдьте, будь ласка, подивіться… Ключова позиція, дорогенька моя, ми маємо змінити з вами країну».

Журналістську спільноту таке звернення обурило.

Дехто порівняв цю фразу зі словами екс-президента Віктора Януковича «Я вам не завидую», яку той озвучив на прес-конференції у 2011 році журналісту Мустафі Найєму.

Дехто вважає це просто панібратством та фамільярністю, ще хтось – сексизмом.

Зокрема, останньої думки притримуються журналістка «Громадського радіо» Ліза Кузьменко та медіаекспертка і тренерка з безпеки Інституту масової інформації Ірина Земляна.

Саме вони вирішили випустити до 8 березня такі футболки собі та подарувати Марині Баранівській.

«На знак солідарності з журналісткою „Детектору Медіа“ та в знак протесту проти сексизму щодо жінок-журналісток, який він транслював на своїй прес-конференції», – пояснила «Українській правді. Життя» Земляна.

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: