На Донеччині звірськи вбита сім’я кума Януковича

vbye-Yanuka1-500x353

 

На підконтрольній Україні території жорстоко вбили родину кума Януковича, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Сім’я, убита в Великих Новосілках Донецької області, виявилася найближчими родичами Валерія Шири, кума Віктора Януковича.

6 грудня на підконтрольній Україні території правоохоронцні знайшли чоловіка, дружину і їх 23-річного сина, з’язаних і вбитих у власному будинку. По слідах ран на тілі загиблих можна зробити висновок, що перед смертю їх катували.

Валерій Шира, який зараз живе в Донецьку, раніше займав пост голови Великоновосілківської районної адміністрації. Убита жінка – це його дочка, чоловік – зять, а юнак – онук.

Поки невідомо, які мотиви були у злочинців. Вбивство могло бути пов’язано і з пограбуванням, так як сім’я жила у великому багатому домі, а зять Шири був успішним фермером.

Кум біглого президента Віктора Януковича Валерій Шира може бути причетний до криміналу.

За повідомленнями ЗМІ Валерій Шира спільно з Олегом Шем’яковим причетні до смерті підприємця, жителя села Євгенівки Івана Харамани.

Ще до вбивства в 2009 році Хараман повідомляв, що його сім’ю намагалися спалити разом з будинком. У своїй заяві в міліцію винними він назвав Шем’якова і Ширу.

Убили Харамана в ніч на 26 листопада 2009 року, забивши металевими прутами. За кілька годин до смерті він отримав загрозу: «Ну що, Ваня, не передумав відмовитися від земельки». Днем раніше він був на дачі у Шира, і коли повернувся додому, сказав: «Мені кінець». Однак, незважаючи на заяви рідних Харамана в міліцію, правоохоронці не відкривали кримінальну справу проти Шем’якова і Шири.

Після смерті Харамана, його сільськогосподарське підприємство перейшло до Шем’якова і Шира. Відомо, що Шем’яков, діючи шантажем і тиском, переконав кількох засновників ТОВ “Євгенівське” передати йому 44% підприємства.

Відзначимо, що Іван Хараман був місцевим депутатом від «Партії регіонів». Хараман звинувачував Ширу і Шем’якова в тому, що вони відбирають підприємства у жителів району.

Валерій Шира був колишнім главою Великоновосілківського райради, який вважався вічним “смотрящим” від ПР і банщиком Януковича. А Олега Шем’якова називали реалізатором всіх чорних задумів Шири і приятелем колишнього першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна.

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: