#Порошенко запідозрили в спробі отримати повний контроль над Верховним судом

Poroshenko-angl1

 

Президент Петро Порошенко назвав зразковим конкурс з відбору на посади суддів касаційних судах Верховного суду України, незважаючи на низку неоднозначних аспектів, бо хоче мати підконтрольний йому ВСУ.

Про це в коментарі журналістам заявив головний експерт по судовій реформі Реанімаційного пакету реформ Михайло Жернаков, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Зокрема, каже він, двоє з 120 фіналістів конкурсу є членами Вищої ради правосуддя (ВРП), яка проводить фінальні співбесіди з кандидатами.

[Члени ВРП Алла]« Лесько і [Алла] Олійник заявили, що самоусунулися від голосування за всіма кандидатами, у пана [члена ВРП Павла] Гречковського конфлікт інтересів, тому що він проходить у справі про вимагання хабара, і яким чином він досі член ВРП, мені незрозуміло. [Голова Верховного суду] Ярослав Романюк подав у відставку з посади судді, враховуючи, що він – член ВРП. Тим не менше ці люди здійснюють відбір суддів», — сказав Жернаков.

«А [голова ВРП] Ігор Бенедисюк взагалі, швидше за все, має російське громадянство, тому що на численні запити громадських організацій він не давав відповіді на це питання, а крім того, він всупереч закону отримав від президента нагородну зброю, будучи суддею, і не відмовився від неї, хоча закон забороняє суддям отримувати державні нагороди. Інші члени ВРП так чи інакше пов’язані з бізнесом президента, тобто незалежними їх назвати не можна. Це все є відображенням ставлення президента до цього процесу. А президент вважає конкурс зразковим, тому що він зацікавлений в тому, щоб мати контрольований суд», — додав експерт.

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: