#Пашинський через свою людину в «Укрексімбанку» «пиляє» держкошти, – нардеп Каплін

Pashinskyi-Sergyi13

 

Людина Пашинського у керівництві держбанку «допомогла» фінустанові «не помітити» розкрадання заставного майна на захопленій одіозним «нарфронтівцем» фабриці.

Народний депутат Сергій Каплін звинувачує заступника голови правління державного «Укрексімбанку» Володимира Котова, який є ставлеником нардепа від «Народного фронту» Сергія Пашинського, в необґрунтованому звільненні технічного персоналу, аби заробляти на «відкатах» шляхом укладання договорів підряду зі сторонніми фірмами.

Про це нардеп написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«В державному банку викидають на вулицю техпрацівників. Загальний план – звільнити 10% персоналу. Формальна причина – вони недозавантажені. Реальна – через підряди для сторонніх фірм можна заробити на відкатах більше, ніж утримуючи штат своїх мулярів, малярів і столярів», – заявляє Каплін.

За його словами, саме Котов керує цією зачисткою. Народний депутат наголошує, що раніше Володимир Котов допоміг уникнути конфлікту щодо розкрадання та знищення заставного майна рейдерами Житомирської кондитерської фабрики «ЖЛ». Попри відверте нищення устаткування і продукції фабрики, а фактично – державних грошей, керівництво «Укрексімбанку» не втручалось в ситуацію. Причиною замовчування була безпосередня причетність народного депутата Сергія Пашинського до рейдерського захоплення підприємства.

Каплін наголошує, що ситуацією із просуванням незаконних інтересів Пашинського в державному «Укрексімбанку» має зацікавитися НАБУ.

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: