НАБУ та Генпрокуратура не розслідують незаконне збагачення братів Дубневичів, покривають корупцію на Укрзалізниці. Відео

Dubnevychi2

 

Народні депутати брати Дубневичі продовжують заробляти мільйонні статки на Укрзалізниці за сприяння прем’єр-міністра Володимира Гройсмана і через корумпованість правоохоронних органів. Незважаючи на численні заяви в антикорупційні органи, підприємства, пов’язані з народними депутатами продовжують вигравати мільярдні контракти на Укрзалізниці.

Про це на телебаченні заявив народний депутат Віталій Купрій, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Коментуючи останній конфлікт, який виник минулого тижня на засіданні Кабінету міністрів України між очільником «Укрзалізниці» Войцехом Бальчуном та міністром інфраструктури Володимиром Омеляном, нардеп зазначив: «В природі конфлікту в «Укрзалізниці» боротьба за грошові потоки. В 2016 році до мене звернулись люди, які брали участь в тендері на Укрзалізниці і вони не змогли перемогти тому що там люди нардепів братів Дубневичів зараз повністю захопили Укрзалізницю. Я зайнявся цією ситуацією, і побачив, що лише на одній операції, яка відбувалась в березні 2016 року можна було б зекономити 57 млн грн. Тоді були набагато дешевші пропозиції. Тоді ця операція пройшла. Я звернувся тоді в НАБУ. Було відкрите кримінальне провадження, чотири чи п’ять людей було одразу арештовано, однак пізніше вони вийшли під заставу», – розповів депутат.

Народний обранець зауважив, що незважаючи на численні звернення до правоохоронних органів, на Укрзалізниці і далі продовжують заробляти гроші: «В кінці року, після заяви Гройсмана про те, що він тепер контролюватиме всі процеси в Укрзалізниці, всі підприємства, наближені до Дубневичів, які вигравали тендери, знову перезаключають умови контракту і ще мільйони вигрібають з Укрзалізниці. Омельян тоді висловився проти такої ситуації, він не захотів миритися з цим».

Нардеп заявив, що на його думку, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман за сприяння президента Порошенка покриває корупцію на Укрзалізниці: «У мене є документ про внутрішнє розслідування, яке провела Служба внутрішньої безпеки залізниці. Він датований червнем 2016 року. Там є висновки, що певні особи, які працювали в Центрі забезпечення підприємства, були наближеними до Дубневичів, один з яких очолює транспортний комітет. І це є конфліктом інтересів, і їх потрібно звільнити. Про це знав Бальчун, про це знали всі. Однак ніхто нічого не робив. Зараз, оскільки пан Гройсман покриває це все зараз, він не вживає жодних заходів, адже копію кожної заяви про злочин я давав ГРойсману. Я думаю, що НАБУ зупинило своє провадження, воно дає можливість розкрадати, тому що отримало дзвінки навіть не від Гройсмана а вище – від президента, оскільки Гройсман – ставленик президента, він очолив корупцію по всій Україні».

Віталій Купрій переконаний, що правоохоронні органи не звертають увагу на корупцію в Укрзалізниці через співучасть у корупційних схемах: «Награбовані гроші з Укрзалізниці будуть не тільки у Гройсмана чи Дубневича. Вони поділяться ними з правоохоронними органами. Адже таку багатомільярдну корупцію неможливо покривати без участі правоохоронних органів. Однозначно, це все робиться разом».

Окрім цього, нардеп заявив, що кошти, заявлені Дубневичами в електронних деклараціях уже вилучені представниками СБУ: «У мене є інформація, яку я зараз буду перевіряти, про те, що велика частина готівкових коштів, задекларованих Дубневичами, була вилучена при обшуку СБУ раніше, і це просто спроба їх легалізувати. З іншого боку, наявність цих грошей свідчить про несплату податків. ГПУ, якби вона нормально працювала, уже б давно відкрила розслідування з цього приводу. Однак поки є Порошенко, коаліція та Гройсман – корупцію на Укрзалізниці будуть прикривати».

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: