Аваков подарував 6 одиниць зброї своєму спільнику Котвіцькому, що вивів з України 40 млн доларів в офшор

Kotvitskyi-Igor3-500x454

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков подарував народному депутату від «Народного фронту» Ігорю Котвіцькому 6 одиниць зброї, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це йдеться в публікації «Української правди» «Нагородний фронт. Кому Аваков подарував 400 стволів».

Нинішній депутат-“фронтовик”, а колись радник Авакова, за яким закріпилося прізвисько гаманця міністра виявився найбільш «заслуженим» серед осіб нагороджених зброєю.

Три «стволи» – «Форт 21.03», «Форт 9» та «Glock 17» – Котвіцький отримав у 2014 році у якості радника Авакова, ще три – АПС, Маузер та Smith&Wesson mod. SW 1911 Colt – уже будучи депутатом.

Прокуратура Києва наприкінці вересня 2016 року закрила кримінальне провадження проти народного депутата від «Народного фронту» Ігоря Котвіцького щодо виведення 40 млн доларів в офшор влітку 2015 року, не знайшовши складу злочину.

Це випливає з ухвали Дніпровського райсуду Києва від 12 жовтня 2016 року, розповіли «Наші гроші».

Постанову слідчого про закриття кримінального провадження оскаржував народний депутат, за заявою якого воно було відкрите. Однак суддя вирішив, що прокурор закрив провадження обґрунтовано.

У рамках розслідування були допитано 23 особи, чиї імена у рішенні суду приховано. Допитали і службових осіб Нацбанку та «Ощадбанку», які переконували, що транзакції не суперечили законодавству.

Також експертиза не встановила факту підробки документів. Тому слідчий дійшов висновку, що відносини позики справді існували.

Окрім того, слідство завважило що Республіка Панама не входить до переліку офшорних зон, затвердженого розпорядженням уряду.

Нагадаємо, у травні столична прокуратура паралельно з НАБУ почала власне розслідування шахрайства нардепа від «Народного фронту» Ігоря Котвіцького щодо виведення коштів в офшор.

Змову між посадовцями Нацбанку та кількома офшорними компаніями, які перерахували вищезазначені суму грошей розслідує Національне антикорупційне бюро з 31 грудня минулого року.

У НАБУ виникли сумніви щодо походження суми, яку Котвіцький переказав за кордон та не вніс до декларації.

Також у співробітників НАБУ виникли підозри щодо причетності до цієї оборудки глави МВС Арсена Авакова, адже відомо, що Ігор Котвіцький є його бізнес-партнером.

При цьому Аваков стверджує, що його спільник вивів 40 млн доларів за кордон законно.

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: