Вищий спецсуд розгляне касацію на звільнення родича Медведчука вбивці Лозінського 28 лютого 2017 року

Loz-rozshuk2

 

Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ призначив розгляд касаційної скарги прокуратури на умовно-дострокове звільнення колишнього народного депутата України Віктора Лозінського на 28 лютого 2017 року. Про це журналістма розповіли у прес-службі ВССУ, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

“Справа Лозінського призначена на 10 годину 28 лютого”, — сказали у прес-службі суду.

Нагадаємо, у лютому 2016 року Бориспільський міськрайонний суд Київської області підтримав клопотання захисту екс-нардепа Віктора Лозінського про його умовно-дострокове звільнення на підставі “закону Надії Савченко” про зарахування одного дня у СІЗО за два дні відбування покарання за вироком суду.

6 квітня 2016 року Апеляційний суд Київської області не задовольнив скаргу прокуратури на рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області щодо умовно-дострокового звільнення екс-нардепа Віктора Лозінського.

22 червня Бориспільська місцева прокуратура Київської області подала касаційну скаргу стосовно умовно-дострокового звільнення від відбування покарання екс-нардепа В.Лозінського.

Зокрема, прокуратура у своїй касаційні скарзі просить Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ скасувати ухвалу Апеляційного суду Київської області у зв’язку з істотними порушеннями апеляційним судом вимог кримінального процесуального закону при її постановленні та призначити новий розгляд справи в апеляційному суді.

20 квiтня 2011 року Днiпровський райсуд Києва засудив В.Лозінського до 15 рокiв позбавлення волi за вбивство громадянина Валерія Олiйника у мисливських угіддях у Голованiвському районі Кiровоградської областi 16 червня 2009 року.

9 квітня 2012 Апеляційний суд м.Києва пом’якшив вирок В.Лозінському, зменшивши термін покарання до 14 років. У березні 2013 року Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справах переглянув справу В.Лозінського.

Суд перекваліфікував статтю звинувачення з умисного вбивства на заподіяння тяжких тілесних ушкоджень і призначив нове покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Віктор Лозінський доводиться родичем Віктору Медведчуку через свою дружину, – Діану Марченко, сестру Оксани Марченко, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Раніше кум Путіна намагався вплинути на Генпрокуратуру, щоб прискорити звільнення родича-маніяка.

Відома ведуча, сестра дружини Лозінського, Оксана Марченко заявила, що Віктора Лозінського треба нагородити за те, що “убив бомжа”. Згодом, коли цинічна заява дружини олігарха розійшлася інтернетом, повідомлення про це почали видаляти. А коли депутата-злочинця почали судити, Оксана Марченко припинила коментувати справу свого родича.

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: