Вищий адмінсуд покриває протиправну монополію адвокатури, яка порушує природне право на свободу об’єднань

На фото Вадим Гладчук

На фото Вадим Гладчук

 

Вадим Гладчук та Юрій Шеляженко звернулися до Верховного Суду України із заявою про перегляд ухвали Вищого адміністративного суду України, якою було залишено без руху позов щодо протиправного закону узурпатора Порошенка та його посіпаки Філатова «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)», яким передбачено, що виключно адвокат здійснює представництво іншої особи в суді. Про це повідомляє sprotiv.org.

«Ухвала Вищого адміністративного суду, яку ми просимо переглянути, є зразком дикого спотворення дійсності. Суддя Веденяпін написав, що позивачами не заявлено вимог до відповідачів про вирішення публічно-правового спору, не зазначено зміст позовних вимог і виклад обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, не надано доказів на підтвердження цих обставин. Насправді, звісно ж, все перераховане в позові було. Просто бюрократична звичка плодити юридичні фейки стала другою натурою наших суддів, які плювати хотіли на реальність прав людини та турбуються лише про те, як вислужитися перед владою, і цинічно маніпулюють процедурними нормами у нікчемних спробах приховати свій правовий нігілізм. Якщо Верховний Суд України не виправить цю помилку, звертатимемося до Європейського Суду з прав людини» – пояснює редактор газети «Правдошукач» Юрій Шеляженко.

Нагадаємо, що 25.11.2015 року президент України П. О. Порошенко подав «Проект Закону про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)», яким передбачено, що виключно адвокат здійснює представництво іншої особи в суді. 02.06.2016 р. Верховною Радою України було прийнято відповідний закон, а 24.06.2016 р. президент України П. Порошенко його підписав. Гладчук та Шеляженко оскаржили відповідні дії Порошенка та Верховної Ради, посилаючись на те, що такий закон суперечить природному праву позивачів на свободу об’єднання довірителя зі своїм представником у судах без примусу представника до вступу в професійну асоціацію, відповідно до гарантій статті 11 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та статті 20 Загальної декларації прав людини.

«Порошенко і його банда не збираються нести відповідальність за свої злочини і антинародну тиранію. Вони не хочуть платити за свої вчинки, але примушують всіх інших платити їм данину, встановили грабіжницький судовий збір та змушують адвокатів бути лояльними режиму, щоб унеможливити доступ більшості громадян до правосуддя. Схоже, державну владу в Україні банально узурпувала банда містечкових рекетирів. У разі, якщо руйнація правосуддя в Україні та нав’язування кишенькових судів, прокуратури та адвокатури Порошенка під виглядом реформ продовжиться, ми будемо привертати увагу міжнародних структур до такої деградації правосуддя в Україні та готові організувати громадянський спротив монополії адвокатури та тиранії кремлівського сатрапа» — заявляє правозахисник, редактор часопису sprotiv.org Вадим Гладчук.

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: