Прокурор Баганець хоче посадити у тюрму журналістів газети «Експрес», які написали про його «Лексус»

Baganec Oleksii1Прокурор Львівщини Олексій Баганець просить генпрокурора Олександра Медведька провести перевірку щодо незаконного збору і поширення інформації журналістами газети «Експрес».

Про це йдеться у заяві Баганця на ім’я Медведька, повідомляють журналісти видання.

Так, Баганець просить Медведька провести невідкладну перевірку щодо наявності в діях керівництва газетного видання «Експрес», зокрема редактора Починка, складу злочину, передбаченого ст.182 КК України.

Зазначена стаття передбачає кримінальну відповідальність за незаконне збирання, зберігання, використання або поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди в засобах масової інформації.

Максимальна відповідальність, що може бути застосована відповідно до цієї статті — обмеженням волі на строк до трьох років.

«Гнів прокурора викликало розслідування газети, де йшлося про те, що  цей високопосадовець послуговується дуже дорогим автомобілем Лексус, яке має „синій міліцейський“ номер, однак використовується прокурором для задоволення особистих потреб, а лише окремі щомісячні документально встановлені  газетою витрати прокурора значно перевищують його офіційні доходи», — зазначили журналісти «Експресу».

lex1000-1

На фото Лексус прокурора Баганця

Як відомо, редакцію «Експресу» тричі обстрілювали невідомі, скоєно декілька замахів на головного редактора газети.

Також порушено справу проти директора видання, прокуратура звернулась до суду з позовом, у якому вимагає «заборонити газеті поширювати інформацію» про махінації прокурорів.

«У редакції були усі підстави припустити, що розкішний “Лексус” з «синіми» міліцейськими номерами використовується для сумнівних фінансових оборудок, а також безперешкодного трафіку наркотиків. Усі наші джерела підтвердили, що жодних інших законних підстав зачепити синій «міліцейський» номер на авто, що не належить оперативним підрозділам МВС, не існує», — прокоментували ситуацію в «Експресі».
До речі, в офіційній відповіді на запит редакції (див. фото нижче) обласне управління ДАІ підтвердило, що “Lexus” із згаданими у публікації номерами “за підрозділами ГУМВС у Львівській області не рахується”.

zapyt Baganec

Журналісти провели кілька акцій проти тиску на газету, зокрема, перекривали рух на міжнародній трасі Київ-Чоп та приковували себе залізними ланцюгами до останнього вагону потяга Будапешт-Москва у Львові.

Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман заявила, що чиновники, які здійснюють тиск на газету «Експрес», діють так, щоб сподобатися новій владі.

Баганець, перебуваючи на посаді заступника Генпрокурора Михайла Потебенька, був причетний до розслідування справи Георгія Гонгадзе. Тоді, у 2000—2002, він неодноразово робив публічні брехливі заяви щодо випадковості убивства, побутового характеру злочину, що цілковито виключає його політичне підґрунтя.

Вадим Гладчук, Sprotiv.org

Читайте також:

Суддя Надія Шумська заявила про тиск прокурора Олексія Баганця

Журналісти газети «Експрес» прикували себе до потяга

«Репортери без кордонів» скоро визнають Януковича ворогом свободи слова

Журналісти, яких побили міліціонери, перекрили трасу Київ-Чоп. Відео побиття журналістів газети «Експрес»

«Лексусовий» прокурор (сенсаційні фото)

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: