Юлячий грип

Оце дивився я сьогодні новини про те, як Юля героїчно з косою напереваги кидається грудьми на амбразуру епідемії – і таке зло брало, що прямо слів немає. Бо ніхто інший, як вона особисто несе повну відповідальність за смерті двох десятків (поки що) людей.

Ця відповідальність лягає на неї як на голову уряду, який не займається нічим, окрім дерибану позиченого бабла. Але для тих, хто сумнівається – я можу навести переконливіші докази.

Отже, у держбюджеті на 2009 рік видатки на охорону здоров’я було зменшено у порівнянні з попереднім роком на 3,48%, а фінансування Академії медичних наук – майже на 28%. Якщо комусь здається, що це дрібниці – медицина тут безсила.

Але йдемо далі. Фінансова підтримка розвитку інфраструктури наукової діяльності у сфері профілактичної та клінічної медицини зменшилася на 88%, зменшено видатки на методичне забезпечення діяльності медичних та фармацевтичних вищих навчальних закладів та закладів післядипломної освіти, на спеціалізовну консультативну амбулаторно-поліклінічну допомогу, що надається вищими навчальними закладами, науково-дослідними установами та загальнодержавними закладами охорони здоров’я.

Не передбачено жодної копійки на купівлю рентгенологічного, діагностичного та іншого обладнання – мінус 270 млн. грн. у порівнянні з попереднім роком. Не передбачено видатків на державний контроль якості лікарських засобів, зате на 55,6% більше виділено грошей на діяльність Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів.

Вдвічі зменшено фінансування боротьби з цукровим діабетом і вилучено статтю видатків на закупівлю автомобілів «швидкої допомоги». І, нарешті, (увага!) у 10 разів зменшено фінансування видатків на боротьбу з епідеміями.

Загальну картину можна подивитися тут. Але попри те навряд чи доводиться сумніватися у тому, що Юлі б зараз краще не бігати перед телекамерами з криками про рішучу боротьбу з епідемією, а повіситися на власній косі. Або хоча б подати у відставку. Це було б, принаймні, справедливо.

Але від неї такого годі чекати. Та їй ця епідемія навіть вигідна. Вона вже погрожує карантином і обмеженням пересування громадян між областями «без поважних причин». Залишимо осторонь питання про те, хто ж буде вирішувати – чи є поважною причиною, приміром, бажання відвідати батьків. Але ж як бути з Конституцією, яка гарантує людині право вільного пересування?

P.S. На правах розповсюдження мислевірусу. Ігор Луценко написав невеличке дослідження на тему «Як Юля виконує свої обіцянки». Рекомендую вмєняємим людям для ознайомлення, а ВОНАністам – для язви шлунку.

Володимир Йадороб, Iнфопорн

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: