У Донецьку викрали тираж газети з публікаціями проти кандидата Бахтєєвої

У головного редактора і кандидата в нардепи Євгенія Талишева з гаража в центрі Донецька невідомі вкрали 15 тисяч примірників останнього номера газети «Острів» (№37), 6 тисяч примірників номеру 36 і залишки номеру 31, де він розповів читачам про свій намір балотуватися.

«Крім того, номер 36, порушуючи наші договірні зобов’язання, частково вилучено з кіосків „Союздруку“. Він надійшов у продаж, але як тільки конкуренти побачили зміст, номер зник. А тридцять сьомий випуск узагалі не надійшов у кіоски, хоча у нас із „Союздруком“ усе на законних підставах, до того ж там була політична реклама, так що це підсудна справа. Я зі свого кандидатського фонду плачу газеті, не дивлячись на те, що я редактор. У „Союздруці“ зізнаються, що їм дана команда зверху вилучити весь тираж 38-го номера „Острова“ відразу ж після виходу — цей номер повинен з’явитися в кіосках завтра», — розповів Gazeta.ua Євген Талишев.

Нині Талишев є нардепом від «Нашої України» (цьогоріч посів вакантне місце в парламенті, яке звільнив Владислав Каськів). Він добре відомий у Донецьку як засновник і головний редактор друкованого видання «Острів» — єдиної опозиційної місцевої газети, яка критикує владу впродовж багатьох років — дозволяє собі журналістські розслідування та різкі оцінки. Раніше вже траплялося, що незадоволені викуповували тиражі цієї газети з викривальними статтями про Януковича і генпрокурора Геннадія Васильєва.

Зазвичай «Острів» видається тиражем від 6 до 10 тис. прим., але в зв’язку з виборчою кампанією тираж збільшили в кілька разів. Талишев балотується по округу №42 (центр Донецька). Цього кандидата-мажоритарника експерти називають єдиним реальним суперником Тетяни Бахтєєвої. Хоча шансів перемогти могутню «регіоналку», чия реклама буквально заполонила округ, у Талишева практично немає.

Так само, за словами журналістів «Острова» і помічників депутата Талишева, за ними ведеться стеження. А багатоповерхівка в Куйбишевському районі Донецька, в якій прописаний кандидат, в останні тижні обклеюється образливими листівками без вихідних даних, в яких громадян закликають «берегти дітей від небезпечного сусіда».

Неприємності останніх днів народний депутат Євген Талишев пов’язує з іменами політичних суперників.

«Все, що я нажив, — коментує кандидат у нардепи і депутат, — це постійний пресинг, перешкоди у видавничій справі та погрози. До Ради я пройшов майже дивом. Депутатськими пільгами не скористався. На відміну від тієї ж Тетяни Бахтєєвої. Що ж стосується машин, гаражів, коштовностей (про що йдеться в націлених проти мене листівках) — у цій безглуздій брехні просте пояснення. Творці листівок судять по собі. До речі, я зустрічався з помічником Бахтєєвої, з яким особисто знайомий, і отримав пропозицію: „Ми вирішимо ваші матеріальні проблеми за лояльне ставлення до Бахтєєвої“. А далі хронологія подій була такою. 10-го жовтня вийшла перша критична стаття про Бахтєєву, і вже в ніч на 11 з’явилися проти мене перші листівки. 11 жовтня керівництво „Союздруку“ отримало команду вилучити з продажу „Острів“. Потім для нас нібито поламалася друкарська машина, потім нам підвищили розцінки на друк на 20 відсотків. 19 жовтня хтось заблокував замок на моєму гаражі. За моїми працівниками почалося стеження. 20-го вранці ми виявили, що спиляно замок на гаражі і поставлений новий. Викликали міліцію, розкрили за допомогою МНС гараж, і виявили крадіжку газет. Я пов’язую це з Бахтєєвою, так як тільки у неї є адмінресурс. У ПР запланований мандат у 42-му окрузі, а я став несподіваною перешкодою».

37-й номер «Острова» за 17 жовтня, який постраждав більше за інших, містив матеріал “Геноцид народу під личиною «чесної і доброї» з портретом Тетяни Бахтєєвої. Там кандидата від ПР називали «наглядачкою з охорони здоров’я і головним знаряддям убивчої медичної реформи». Номер 36 присвятив Тетяні Бахтєєвій цілий розворот. Публікація під назвою «Одіозний кандидат» присвячувалася корупції в медицині. Стаття «Ескулап із мандатом» розповідала про те, як Тетяна Бахтєєва купує голоси виборців. Усі інші статті з викрадених номерів критикують партію влади і розповідають про позицію кандидата в ВР Євгенія Талишева.

Тетяна Заровна, Газета.ua

 

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: