#Зеленский у день виборів вчинив злочин — порушив таємницю голосування. Фото

zel-taem-gol1-398x500

Кандидат у президенти Володимир Зеленський на виборчій дільниці порушив таємницю голосування.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України з посиланням на ТСН телеканалу «1+1».

Вийшовши з кабіни для голосування, Зеленський показав на камери бюлетень із хрестиком навпроти свого імені.

Після того, як журналісти зняли бюлетень кандидата, йому сказали про порушення. Лише тоді Зеленський сховав документ зі словами: «Я не показав. Ви не бачили».

Відповідно до ст.7 закону «Про вибори президента України» голосування на виборах президента є таємним.

Згідно з законом, фотографування, відеофіксація будь-яким способом результатів волевиявлення виборців в кабіні для таємного голосування, а також демонстрація виборцем результатів волевиявлення в приміщенні для голосування забороняються і є порушенням таємниці голосування.

Редактор часопису sprotiv.org Вадим Гладчук заявив, що готує заяву про кримінальне правопорушення Зеленським В.О. «Класні юристи та піарники у Зеленского. Пишуть, що вже оштрафували. Склали адмінпротокол. Але треба не протокол, а внесення до ЄРДР. Порушення таємниці голосування — це не адміністративне, а кримінальне правопорушення», — пише Гладчук у фейсбук та наводить цитату статті 159 Кримінального кодексу України:

«Порушення таємниці голосування
1. Умисне порушення таємниці голосування під час проведення виборів або референдуму, що виявилося у розголошенні змісту волевиявлення громадянина, який взяв участь у виборах або референдумі, — карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років».

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: