Геноцид по-новому? КС визнав конституційним, що держава не платитеме більше за другу та третю дитину

pravosudya-po-novomu1-500x225

Конституційний суд України визнав конституційним скасування допомоги по догляду за дитиною та встановлення єдиної суми допомоги при народженні дитини.

Про це йдеться у рішенні суду від 7 листопада 2018 року.

Конституційне подання було здійснене 50 депутатами Верховної Ради, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Визнати таким, що відповідають Конституції України (є конституційними), положення пункту 7 розділу ІІ Закону України „Про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання в Україні“, — сказано у рішенні.

Суд мотивував своє рішення тим, що допомога при народженні дитини не передбачені Конституцією.

„Оскільки допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, допомога при народженні дитини та допомога при усиновленні дитини не передбачені в Конституції України, то на них не поширюється й визначені її статтею 22 гарантії щодо заборони скасування чи звуження змісту та обсягу прав, визначених, зокрема, у статтях 46, 48 Основного Закону України“.

Як відомо, 1 липня 2014 року набув чинності закон »Про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання в Україні”.

В ньому, зокрема, були змінені суми виплати при народжені дитини.

Розмір допомоги при народженні першої дитини був збільшений до 10 тис. 320 грн. Решту суми допомоги (30 тис. 960 грн) сім’я отримуватиме протягом 36 місяців по 860 грн щомісяця.

Також, допомога при народженні дитини та по догляду за дитиною після досягнення нею трирічного віку були об’єднані в один вид — допомога при народженні дитини.

Раніше на первістка давали 31 тис. грн, на другу дитину в сім’ї – 63 тис. грн, а на третю і наступні – 127 тис. грн.

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: