Партія Тимошенко заплатила за піар-акцію ”Новий курс” 22 мільйони

Timoshenko-bidna1-500x338 (1)

 

Партія «Батьківщина» у квітні-червні 2018 року витратила 22 мільйони гривень на організацію форуму «Новий курс України» та його інформаційний супровід, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це пише громадський рух «ЧЕСНО» з посиланням на фінансовий звіт партії.

«У квітні-червні „Батьківщина“ витратила 32 мільйони, з яких 22 мільйони пішло на презентацію „Нового курсу“ – розміщення білбордів, та розміщення реклами на телебаченні й радіо», – йдеться в матеріалі.

Загалом обслуговування заходу та оренда приміщення обійшлися партії Юлії Тимошенко в 1,25 млн грн.

На друк та розміщення зовнішньої реклами витратили майже 4 мільйони. «ЧЕСНО» вважає, що, найімовірніше, йдеться про розміщення білбордів та сітілайтів із анонсом презентації «Нового курсу».

Найбільше партія віддала на теле- та радіорекламу – 17,4 мільйони гривень. Їх «Батьківщина» перерахувала медіаорганізаціям напередодні форуму та за наступні два тижні після нього.

«Левову частку цієї суми партія перерахувала компанії „Старлайт бренд контент“ (11,5 млн) (медіагрупа Віктора Пінчука – УП) та „Глобал медіа груп“ (5,7 млн) (пов’язана з медіа Ігоря Коломойського – УП)», – зазначають активісти.

Загалом партія у 2 кварталі заплатила за рекламу на понад 21 мільйон гривень, зокрема, телеканал ІНТЕР отримав у квітні 1,1 млн.

Водночас, у ЧЕСНО припускають, що промоція «Нового курсу» обійшлася ще дорожче, оскільки звіт охоплює період з квітня по червень 2018 року, «а у липні по всій країні з’явилася нова хвиля зовнішньої реклами від Юлії Тимошенко».

За другий квартал «Батьківщина» витратила на рекламу найбільше серед партій.

15 червня в Києві пройшов форум «Новий курс України», організований «Батьківщиною».

Під час виступу Тимошенко заявила про необхідність ввести в Україні парламентську форму правління канцлерського типу як у Росії.

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: