Аваков заявив: У поліції – 30% «екс-беркутівців». Пропонуєте розстріляти?

Berkut-Maidan1-500x277

 

Кількість старих спецпризначенців у структурі нинішніх спеціальних сил поліції на цей момент складає трохи менше 30%, повідомляє 40ka.info.

Про це розповів глава МВС Арсен Аваков в інтерв’ю виданню LIGA.net.

«Об’єктивні дані — конкретні цифри — говорять про те, що кількість старих спецназівців (2013  року) в структурі нинішнього спецназу поліції сьогодні становить трохи менше 30%», — сказав міністр.

«Це або колишній „Беркут“, або інші спецпідрозділи. Пропонуєте розстріляти? Всіх під загальну кон’юнктурну лінійку засудження?», – парирував питання журналіста Аваков.

«Люди все дуже різні – і в складі спецпідрозділів чесних хлопців і патріотів більше, ніж у черговому натовпі крикливих „патріотів“ із масками на політичних демонстраціях під Радою», – стверджує глава МВС.

За словами Авакова, «будь-яка реформа в суспільстві — це важкий шлях».

«Швидко його не пройти. Це стосується, головним чином, кадрів. Як ми переконалися, завезти в достатній кількості марсіан або іноземців, щоб враз вирішити наші проблеми, не вдається. І ось ми працюємо з нашим суспільством: беремо людей, готуємо, навчаємо і даємо їм шанс справлятися, розвиватися, адекватно реагуючи на помилки», – говорить глава МВС.

За словами Авакова, поточна кадрова філософія змін до поліції – баланс молодих поліцейських, які набувають досвіду, і поліцейських досвідчених, які володіють реальним багажем розслідувань і припинення злочинів.

«Результат роботи поліції – набагато важливіше, ніж те, як це виглядає в очах критиканів. Тому нам неприємні безпідставні наскоки на нашу мінливу структуру – але ми готуємо поліцейських, а не маніжних панночок, потерпимо. Робимо те, що повинні», – стверджує глава МВС.

За його словами, реформа поліції закінчиться, коли закінчиться реформа суспільства.

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: