Незадоволення українців владою може призвести до дочасних виборів, — Національна розвідка США

povtorni-vibori1-500x311

 

Україні загрожують внутрішні потрясіння, якими готова скористатись РФ, щоб змінити прозахідну орієнтацію Києва, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це йдеться у доповіді директора Національної розвідки США Дена Коутса “Оцінка глобальних загроз розвідувальними службами США”.

У документі йдеться про чинники, які загрожують економічному відродженню України і можуть потенційно призвести до змін у її закордонній політиці.

«Незадоволення населення темпом реформ, погіршення стандартів життя, думка про те, що корупція посилюється, та загострення політичних протистоянь напередодні запланованих президентських та законодавчих виборів у 2019 році можуть призвести до дочасних виборів», — наголошується у доповіді.

«Лідери опозиції спробують скористатись незадоволенням населення, щоб послабити президента України Петра Порошенка та правлячу коаліцію напередодні виборів 2019 року», — додає Коутс.

Американська розвідка також прогнозує, що конфлікт на Сході України триватиме у нинішньому вигляді, та вважає наступ будь-якої з сторін малоймовірним.

«Розрахунки кожної зі сторін можуть змінитись, якщо вона побачить, що інша сторона серйозно кидає виклик статусу-кво», — йдеться у документі.

«Росія продовжуватиме свою військову, політичну та економічну кампанію з дестабілізації України, щоб придушити і, де можливо, розвернути зусилля Києва, спрямовані на інтеграцію до ЄС та посилення зв’язків із НАТО», — підкреслюється в доповіді.

«Київ буде продовжувати чинити спротив будь-яким поступкам, яких вимагає Москва, але майже точно не відновить у 2018 році контроль за ділянками Східної України, які нині підконтрольні Росії», — вважють у розвідці США.

По темі:

Комментарии закрыты.



Close
Приєднуйтесь!
Читайте нас у соцмережах: